Ivö Camping

Ivö camping ligger på Skånes största ö, den natursköna och säregna Ivön i Ivösjön i nordöstra Skåne. Ön var för sextio miljoner år sedan en “holme i havet”, ett hav med mycket rikt djurliv. Där fanns hajar och jätteödlor som kunde bli upp till 15 meter långa. Vid ugnsmunnarna på Ivö har man funnit fossila hajtänder samt tänder, kotor och andra skelettdelar från jätteödlorna.

Det finns ett otal legender och sägner om ön, bland annat om S:ta Ursulas offerkälla, vilken hade den förunderliga egenskapen att vatten förvandlades till vin och om Brattenborg, borgen som sjönk i sjön. Orsaken sägs ha varit brott som begåtts och det gudlösa liv som levts av borgens kämpar.

På campingen finns cirka 130 elplatser, massor med tältplatser (alldeles intill sjön), vi har 15 stugor, några husvagnar och en villavagn att hyra. Sammanlagt kan vi erbjuda ett 85-tal sängplatser – för större behov kan vi erbjuda flera husvagnsbäddar.

Inom det handikappvänliga området finns barnvänlig badstrand, båtplatser, servering, minilivs, hundbad samt lekplatser. Vår butik/servering erbjuder bland mycket annar nybakat bröd på morgonen, massvis med goda glassar, god mat och dryck (vi har rättigheter).

Mer info