oktober, 2025
12oct10:00 am3:00 pmKurs i att syra kål och göra äppelcidervinägerPensionat Strömbacken Östafors

Info
Syra kål och gör äppelcidervinäger! Miljana Ristic och Elvan Karagöz går igenom hur man syrar vitkål och gör äppelcidervinäger Att syra tex kål innebär att man skapar rätt miljö för
more
Info
Syra kål och gör äppelcidervinäger!
Miljana Ristic och Elvan Karagöz går igenom hur man syrar vitkål och gör äppelcidervinäger
Att syra tex kål innebär att man skapar rätt miljö för mjölksyrebakterier att omvandla socker i kålen till mjölksyra, vilket konserverar och ger den syrliga smaken.
Strimlad vitkål blandas med salt, vanligtvis 1,5–2 % av vikten, och knådas tills vätska frigörs.
Den pressas därefter ner i en tätslutande burk så att kålen täcks helt av sin egen lag och får stå svalt i 2–4 veckor för att jäsa.
Efter genomgången gör ni egna inläggningar.
Tag med 2 st 2-3 liters glasburkar med lock, 2 kg vitkålshuvud och 2 kg äpplen eller ange i anmälan så ordnar vi råvara.
Anmäl senast 7/10 t Stf. Lunch t självkostnadspris och betalas på plats.
Plats: Sibbarpsv. 587 Näsum (f.d. Pensionat Strömbacken)
Kontakt: Anita Gunnarsson (076-76 38 44 8)
Kostnad: Gratis
Tidpunkt
sön, 12 oct 2025 10:00 - sön, 12 oct 2025 15:00
Plats
Pensionat Strömbacken
Sibbarpsvägen 587
Anordnas av
Studiefrämjandet / Naturskyddsföreningen Kristianstad Bromölla / Kristianstad kommun