Sörgården, en restaurang
med den äkta hemma-hos känslan


Belägen på vackra Kristianstadsslätten, där närheten till naturen inspirerar och formar tankarna, skapas en meny med säsongens bästa råvaror som grund. Tillsammans med ett modernt hållbarhetstänk uppstår inte bara en upplevelse på tallriken utan även i sinnet.

Hemma på Sörgården är en genuin restaurang där maten och upplevelsen alltid står i fokus.

Ett återkommande inslag i menyn är det vilda Sverige – hjort, rådjur, vildsvin och fågel, ibland skjutet av oss själva för att på riktigt behålla det lokala och autentiska. Med naturens skafferi utanför dörren är det alltid nära till svamp, bär och vilda växter.

På Sörgården är upplevelsen central. Här sitter du mitt i köket och influeras både visuellt och fysiskt av dofter, miljö och umgänge.

All mat på Sörgården är utvald med omtanke; här- och närodlad mat utefter säsong. Därför är menyn redan satt efter vad naturen har att erbjuda. Ditt sällskap, som skall vara minst sex och max tolv personer. Är man färre än sex personer så finns det möjlighet att komma men då delar man bord med andra sällskap. Det kommer serveras en avsmakningsmeny med minst fem rätter inklusive lite smårätter vid ankomst samt kaffe efter maten.

Välkomna till Sörgården. Här erbjuds inspiration så väl som en minnesvärd stund med maten i fokus. Här har du och ditt sällskap kocken för er själva, känn er som hemma och sätt er egen stämning.

Ett återkommande inslag i menyn är det vilda Sverige – hjort, rådjur, vildsvin och fågel, ibland skjutet av oss själva för att på riktigt behålla det lokala och autentiska. Med naturens skafferi utanför dörren är det alltid nära till svamp, bär och vilda växter.

Galleri

Jonathan Nordström

Min kockbakgrund började i tidig ålder då jag redan som liten grabb var med mina föräldrar i köket. Intresset för mat har alltid varit stort även om jag var ganska kräsen som liten. Jag har mina föräldrar att tacka för mycket när det kommer till mat. De tog med mig och min syster på massor av olika restauranger och resmål.

I Kristianstad på 90-talet fanns där en restaurang som hette Godsfinkan, dit mina föräldrar gick och åt ibland tillsammans med oss barn. Omedveten om det då stötte jag där på två unga män som skulle bli betydande för min framtid i restaurangvärlden. Stampe Fredholm var en av delägarna kom jag att jobba för på Handelsbaren i Åhus direkt efter jag slutat min kockutbildning på gymnasiet. Senare fick jag erbjudande om att jobba för en av servitörerna, Jens Fältman, på Godsfinkan. Numera driver Jens BAR-B-KO mitt i centrala Kristianstad. Både Stampe och Jens är fortfarande nära vänner till mig och stöttar mig när jag behöver. Stampe har jag dessutom dragit med mig i senare tid både på Kronovalls Vinslott samt Bäckaskog Slott.

Aktuellt

Catering

Utöver middagarna Hemma på Sörgården så går det även bra att beställa cateringar. Det finns inga färdiga catering-menyer, utan jag gör varje catering efter kundens önskemål. Det finns även möjlighet till att hyra en större lokal där det går att sitta från 30 till 120 personer. Hör gärna av er med era förfrågningar på info@hemmapasorgarden.se

Hitta hit

Hemma på Sörgården
Balsbyvägen 155
291 94 Kristianstad

Kontakta oss gärna för mer information.

Ring: +46 (0) 707 68 20 75
Maila: info@hemmapasorgarden.se

Mer info