Lerjevallen

Lerjevallen, beläget ca 3 km norr om Arkelstorp, bjuder på en vacker natur med promenadstråk, motionsslinga, den sköna Lerjevallssjön och en vandringsled via Kastagropen till Skåneleden. Värmestugor på tre platser, varav Timmerstugan och Lillstugan bjuder på utomordentliga möjligheter för dagvistelser i området. På vintern, då snöläget så medger, finns även flera pulkabackar (ej lift). Den största backen har en fallhöjd på ca 50 m och längd ca 300m. I motionsslingan görs skidspår för längdåkning.

Lerjevallens Friluftsområde                                                

Lerjevallen är ett friluftsområde som ligger ca 20 km N Kristianstad, ca 3 km N Arkelstorp.

Lerjevallen är ett populärt bad- och vandringsområde. Lerjesjöns badplats sköts av Kristianstads kommun.  Här finns fyra markerade vandringsleder, varav två är elbelysta.

Timmerstugan är en rast-och värmestuga, öppen kl. 10.00-16.00 lördagar och söndagar. Toaletterna, varav en är handikappanpassad, är alltid öppna. Vid Timmerstugan finns möjlighet att hämta dricksvatten.

Det finns ett flertal grillplatser runt sjön samt ett vindskydd för övernattning nära Timmerstugan.

Parkering vid Lerjevallen. Kör från Arkelstorp mot Mjönäs via Mjönäsvägen, efter ca 3 km finns en stor P plats på höger sida skylt Lerjevallen.

Friluftsområdet ägs av en stiftelse som består av Friluftsfrämjandet Kristianstad samt Kristianstads kommun.

För bokning av Timmerstugan kontakta Kultur- och Fritidsförvaltningen, Kristianstads kommun.

Mer information