Yoga hos Yintorp Hälsosann Livsenergi

Yoga är friskvård som främjar en harmonisk samverkan mellan människans tre aspekter: kropp, sinne och ande.
Ordet yoga är sanskrit och betyder enhet, union eller helhet och har sitt ursprung i den hinduiska kulturen.

Syftet är att förebygga sjukdom, upprätthålla hälsa och bibehålla en harmonisk jämvikt mellan kropp och sinne. Vid sjukdom kan den som regelbundet praktiserar yoga snabbare återfå hälsan genom ett balanserat system av fysiska och mentala övningar.

De fysiska övningarna, som kallas asanas eller positioner, är inte bara välgörande för muskler och leder utan också för inre organ, nerver och körtlar. Dessutom tränar de sinnet och stärker koncentrations- och koordinationsförmågan. De är utmärkta för att förebygga den typ av kroniska spänningar som ofta leder till värk och smärta. Övningarna är även bra för att förbättra kroppshållningen och stärker därmed självkänslan, som ligger till grund för våra känslor och vårt självförtroende. Andningsövningarna och de mentala övningarna är oöverträffliga när det gäller att motverka stress och främja ett sunt psyke, och avslappningsteknikerna är bra komplement till medicinsk behandling för sjukdomar som depression och högt blodtryck.

Såväl de fysiska övningarna som andningsövningarna stärker dessutom nervsystemet, musklerna och körtlarna så att de tål högre nivåer av stress och påfrestningar.

Eftersom yogaövningarna innebär fullständig koncentration på de fysiska rörelserna stärker de förmågan att känna kroppen. När vi är kroppsmedvetna kan vi lättare bli uppmärksamma på tidiga varningstecken på ohälsa. Att regelbundet utöva yoga ger en stark känsla av balans, helhet och inre lugn.

”Yoga är upphörandet av identifikation med sinnets fluktuationer”

Intresserad?

Välkommen att höra av dig till Susanne Lovensjö, Tel. 0709-24 12 19

Adress: Björkebodavägen 74-72, Arkelstorp (Oppmannabergets sluttning)

https://www.halsosann.se

Yintorp

Susanne Lovensjö –  YinTorps ägare

yogalärare, friskvårdsterapeut och levnadskonstnär

Aktuella Event

Följ nedan länk, för att alltid hålla dig uppdaterad på vad som händer på Yintorp:
https://www.halsosann.se/event

Click here to add your own text