april, 2019

This is a repeating event

24apr7:00 pm8:30 pmDogparkour nybörjareHund Fitness Söndraby

more

Info

Sporten går ut på att genom olika övningar stärka din hunds muskler, balans, smidighet, kroppskontroll och självkänsla. Du lär dig att hitta olika hinder i din omgivning där du tillsammans med din hund kan göra olika trix beroende på vad du vill stärka på hunden.

Det är en rolig och enkel träningsform som går att individanpassa så att den passar alla hundar. Det spelar ingen roll om din hund är ung eller gammal, stor eller liten, har en skada eller är överviktig, alla kan träna dogparkour.


Kursen varvar teori med praktik så att du på bästa sätt lär dig de olika momenten och hur dem på olika sätt kan läras in. Vi kommer börja med grunderna för att efter hand öka svårighetsgraden på övningarna eller hindrena.

Kursen är uppdelad på teori, övningar inomhus och utomhus. Under teorin går vi igenom dogparkour, hur man tränar säkert och vad man har att ta hänsyn till. Du kommer att lära dig hur du tränar just din hund på bästa sätt!

De 3 första träffarna kommer vi gå igenom övningarna inomhus, träna in dem och sedan praktisera på promenader inne på Wendesområdet.
Restrerande 4 träffar varvar vi med att vara inne i Kristianstad för att få träna i stadsmiljö och ute på Kjugekull för att få träna i skogsmiljöl.

Det finns inga kunskaps krav för dig som vill gå kursen eller på din hund. Kom som ni är och anpassa träningen efter det. Det bästa med dogparkour är att det är en rolig träningsform som är väldigt uppskattad av hundarna. Man kan göra det hur enkelt som helst eller så svårt att det blir en riktig utmaning.

Kursen passar alla hundar!

Datum: Tisdagar 24/4, 1/5, 8/5,
Onsdagar 21/5, 28/5, 4/6, 11/6
Tid: Tisdagar 19.00 – 20.30
Onsdagar 18.45 – 20.15
Pris: 1600kr
För mer info kolla hemsidan http://hundfitness.se/kurser/dogparkour.html

Tidpunkt

ons, 24 apr 2019 19:00 - ons, 24 apr 2019 20:30

Plats

Hundfitness

Gamla vägen 73

X