mars, 2020

28mar(mar 28)10:00 am29(mar 29)4:00 pmDogparkour weekendHund Fitness Söndraby

more

Info

Sporten går ut på att genom olika övningar stärka din hunds muskler, balans, smidighet, kroppskontroll och självkänsla. Du lär dig att hitta olika hinder i din omgivning där du tillsammans med din hund kan göra olika trix. Det är en rolig och enkel träningsform som går att individanpassa så att den passar alla hundar. Det spelar ingen roll om din hund är ung eller gammal, stor eller liten, har en skada eller är överviktig, alla kan träna dog parkour.

Under helgen varvar vi teori med praktik så att du på bästa sätt lär dig de olika momenten. Vi kommer börja med grunderna för att efter hand öka svårighetsgraden på övningarna eller hindren.
Alla övningar går att anpassa efter individen och vilken nivå man är på. Efter helgen ska du och din hund kunna grunderna i dog parkour och även gått igenom hur ni tillsammans kan jobba vidare med svårare utmaningar.

Kursen är uppdelad på teori, övningar inomhus och utomhus. Under teorin går vi igenom dog parkour, hur man tränar säkert och vad man har att ta hänsyn till. Du kommer att lära dig hur du tränar just din hund på bästa sätt!

Dog Parkour weekend ser ut så här:

Lördag:
Vi lär oss grundövningarna i Dog Parkour och pratar om hur vi tränar säkrast för att minska skaderisken. Vi går igenom vilka muskler som tränas i de olika övningarna och vilka övningar som boostar självförtroendet på hunden. Vi kommer testa olika sätt att lära in på för att hitta just det sättet som passar er bäst. Det blir gemensam parkour promenad i både park och stadsmiljö. Dagen avslutas med gemensam middag för dem som vill.

Söndag:
Nu börjar vi utmana oss själva genom att öka svårigheten. Vi tränar på att lita på våra hundar i de olika övningarna samt tränar in nya roliga ”trix”.Bland annat blir det gemensam parkour promenad med korv grillning på vackra Kjugekull.
(Passar de som redan gått igenom grundövningarna och vill lära sig mer)

Välkommen till en trevlig helg där vi pratar hundar, träning, muskler och välmående! Mer info hittar ni på hemsidan http://hundfitness.se/kurser/dogparkourweekend.html

 

Tidpunkt

lör, 28 mar 2020 10:00 - sön, 29 mar 2020 16:00

Plats

Hundfitness

Gamla vägen 73

© Copyright - Sjöriket Skåne
X