september, 2019

This is a repeating event

01sep10:00 am12:00 pmGuidning Villands Vånga VeganträdgårdVillands Vånga Veganträdgård

more

Info

I den här guidningen berätta vi om teorin bakom vegansk ekologisk odling men främst kommer vi visa hur vi i praktiken genomför vår odlingside. Hur man skapar fruktsamma permakulturdesigner och permakultursystem utan att hålla domesticerade djur på sin “permakulturplats”.
Vi ser hur den “vilda” naturen gödslar och hur vi änvänder detta naturliga system i våra gödselstrategier.
I guidningen kommer vi besöka våra odlingar för annuller där vi visar på olika typer av täckodling och vegansk gödsling i praktiken.
Vi visar vår skogsträdgård som är 8 år gammal och den bidrar med en stor del av vår kost. Skogsträdgården är i sig ett fantastiskt verktyg som visar hur naturen till största delen gödslar utan domesticerade djur och istället använder sig av de fria djuren och svamparna i marken.

Denna inspiration har lett oss till att anamma ett no-dig system och vi kommer få se hur man framgångsrikt odlar utan att gräva. I guidningen ser vi även på de områden som inte odlas intensivt och hur de också har en mycket viktig roll i den vegansk permakulturdesignen.

Till slut besöker vi vår gamla äppleund med många träd som snart är 100 år gamla.
I framtiden skall den här ytan bli en nötlund och agroforestryjordbruk och vi ser på hur det är tänkt hur denna transformation skall utföras på naturens villkor. Även vår ekologisk avlopp i form av en rotzon kommer besökas.

Vid slutet av guidningen är det lunch och vi bjuder på kaffe eller te för den som har med sig egen mat eller fika. Under denna stund kan vi ha fler samtal eller ta ännu mer frågor som har dykt upp!

Kostnad: 250 kr
Kan betalas via swish till 0706764903 skriv guding+initialer eller på plats.

Om ni har frågor maila till: vegantradgard@gmail.com
Ni kan även ringa till: 0706764903

Välkommen!!!

Tidpunkt

sön, 01 sep 2019 10:00 - sön, 01 sep 2019 12:00

Plats

Villands Vånga Veganträdgård

Fegelstorpsvägen 151

© Copyright - Sjöriket Skåne
X