mars, 2022

26mar6:00 pmRomprovning med middagBreanäs Hotell

more

Info

Sugen på rom? Ja, vem är inte det!
Vare sig man är en van romdrickare eller novis finns det mycket att upptäcka när det gäller rom.

 

Rom, som ju är ett destillat av sockerrörsmelass eller ren sockerrörsjuice, finns i flera varianter. Den ljusa rommen används främst i drinkar men här ska vi prova mörk, lagrad rom. Förföriskt söt, uppnosigt karaktärsfull eller sofistikerat elegant. Vi möter dem alla. Farligt men härligt!

Rom tillverkas på flera håll där det kan odlas sockerrör, främst då i Karibien och i Syd- och Mellanamerika. Olika tillverkningssätt och olika förutsättningar ger stor variation. Man talar om den spanska, den brittiska respektive den franska stilen beroende på vilka som koloniserade de olika områdena. Därmed kommer vi också in på rommens blodiga historia.

Denna kväll kommer vi att prova mörk, lagrad rom från de olika stilarna, lära oss om tillverkning och lagring, rommens segertåg över världen och hur vi bäst ka njuta av den.
Nyfiken? Det är en bra början!

Väl mött hälsar
Bengt Arne Larsson
Ädla drycker

 

Efter provningen bjuds det på 2-rätters middag med caribiska smaker.

Pris per person för romprovning och middag: 595 kr

För er som vill göra detta till en helkväll, erbjuder vi 20% rabatt på övernattning med frukost.

 

Mer info och bokning

Välkomna!

Tidpunkt

lör, 26 mar 2022 18:00

Plats

Breanäs Hotell

Breanäs 3060

X