september, 2017

16sep11:00 am5:00 pmVikingamarknad i NäsumGudahagen

more

Info

Vikingadagar 2017

Vikingadagarna även kallat Vikingamarknaden går alltid av stapeln den tredje helgen i September. 2017 är det således den 16 och 17 September. Vikingamarknaden i Näsum vänder sig till både den riktiga vikingafantasten och den breda allmänheten – här kan alla hitta något som passar!

Här finns det roliga och intressanta upplevelser för alla åldrar och för alla smaker. Upplev vikingatiden med skickliga hantverkare och annorlunda saker och ting till försäljning.

Vikingamarknaden hålls i år för tionde året. Vi i fornföreningen gudahagen som varje år arrangerar Vikingadagarna känner att vi har börjat etablera oss på allvar som en Vikingamarknad att räkna med. Vi har en stor mängd inslag som återkommer varje år så som levande musik, Gycklare, krigare och ridande vikingar med mera. Med det sagt så strävar vi fortfarande efter att varje år ha minst en nyhet och även de fasta inslagen kan byta skepnad så som nya musiker eller gycklare.

Barnen kan leka vikingalekar med barn från skolor i närområdet på plats och vi i föreningen har många gånger fått höra från föräldrar hur roligt det är att komma hem med barn efter marknaden som varit ute en hel dag utan platta eller telefon. Ett enormt populärt inslag är ponnyridningen för barn
Prova själv på att kasta yxa, skjuta pilbåge, rövkrok och andra vikingatida lekar. Är du mer för hantverk så är det flera hantverkare som låter dig pröva deras hantverk. Inte alltid så lätt som de får det att se ut.

Årets nyhet är att SCA föreningen Baggeholm har valt att komma till oss samtidigt som de bjuder in alla Sveriges SCA föreningar att komma till Gudahagen tillsammans med dom. De kommer sätta upp sina tält på vårt medeltidsområde och bjuda in alla besökare
Gycklaren för året är ZACK! Zack har varit på Gudahagen förr men det var längesedan nu, vi är glada att han är tillbaka.
Musikerna för året är Pöbel. Pöbel är nya för Gudahagen men har spelat på historiska marknader i hela norra Europa.
Peter Gerdehag, känd för sina dokumentärfilmer Hästmannen och Kokvinnorna kommer till årets marknad och filmar och fotograferar.
Ken Ravn Hedgaard kommer upp från Danmark för att visa hur man gjöt brons på Vikingatiden.
Tillbaka i år får vi åter se de populära ridande bågskyttarna.

I år kan vi verkligen säga att det finns något för alla!

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna stammisar som förstagångsbesökare.
/Fornföreningen gudahagen

Entré
Vuxna 60:-
Barn 30:-
Barn som går under svärdet vid entrén gratis (knappt en meter)
Tidsenligt uppklädda vikingar halva priset.

Tidpunkt

lör, 16 sep 2017 11:00 - lör, 16 sep 2017 17:00

Plats

Gudahagen

Gudahagsvägen

Anordnas av

Gudahagens Fornförening camilla@gudahagen.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

X