november, 2021

06nov6:00 pmWhiskyprovning med middagBreanäs Hotell

more

Info

Välkommen till whiskyprovning 6 november.
”Är whisky en dryck för män? Ja, absolut – men lika mycket för kvinnor!”
Den 6 november kommer Bengt-Arne Larsson från Ädla drycker till oss och ger oss en möjlighet att delta i en riktigt bra whiskyprovning.
Bengt-Arne:
Maltwhisky är en månghundraårig produkt men blev inte spridd utanför Skottlands gränser förrän för drygt 50 år sedan. Riktigt populär blev den först en bit in på 2000-talet. I Sverige dricker vi mycket maltwhisky och kunskapsnivån kring drycken är hög. Men fullärd blir man aldrig och det finns mycket att lära för alla – oerfaren såväl som erfaren. Och en sak är säker – kunskap förhöjer smaken!
Är whisky en dryck för män?
Ja, absolut – men lika mycket för kvinnor!
Kvinnor har bättre doft- och smaksinne än vi män och får därför oftast ut mer av en provning. För att whiskyn ska släppa och du uppleva alla de underbara, söta och smeksamma nyanser en bra maltwhisky kan bjuda på måste malten spädas ner till rimlig alkoholhalt. Om det och mycket annat ska vi prata om och testa.
Följ med på en whiskyresa genom Skottlands fyra whiskydistrikt och prova på dem alla. Jag berättar, visar bilder, vi provar och du ställer alla de frågor du bär på eller som kommer upp under kvällen. Låt oss ses i novembermörkret, prova och njuta tillsammans med några riktigt goda whiskies!
Varmt välkomna hälsar Bengt Arne
Pris whiskyprovning med 2-rätters middag:
549 kr/person
Tid: 18,00
Vid bokning av hotellrum med frukost i samband med whiskyprovningen, rabatterar vi 20% på hotellbokningen.

 

Mer info

Välkomna!

Tidpunkt

lör, 06 nov 2021 18:00

Plats

Breanäs Hotell

Breanäs 3060

© Copyright - Sjöriket Skåne
X