Hundfitness

Vi hjälper dig att förbättra din hunds hälsa och rörelseförmåga genom rehabilitering och förebyggande friskvård.

Jessica är utbildad Canineopat, vilket är en skyddad yrkestitel som tilldelas hundfysioterapeuter som är utbildade vid UPH (utbildningscentrum för professionell hund, häst och humanvård).

Utbildningen är kvalitetssäkrad och var tredje år måste alla terapeuter avlägga ett praktiskt och ett teoretiskt prov för att få behålla sitt certifikat.

De behandlingar som Jessica utför är:

Massage
Massagen som utövas heter GSM och står för Genuin Svenskmassage. Det är en djupgående och effektiv massageform som kan liknas vid idrottsmassage. Den ger ett direkt och långverkande resultat både på den ytliga och djupa muskulaturen. Massagen används på både sjuka och friska hundar för att motverka korta och strama muskler.

Elektroterapi
Elektroterapi ökar genomströmningen i den vävnaden som behandlas vilket leder till avslappning i spänd och stram muskulatur. Metoden har även en bra smärtlindrande effekt då man enkelt minskar svullnader genom att forsla bort vätska, minskar ödem, men hjälp av strömmarna.

Vibrationsplatta
Är en enkel och effektiv träning/behandling för hunden. Med hjälp av frekvensen i plattan växlar musklerna mellan spänt och avslappnat läge. Den ökar blodcirkulationen i kroppen och är bra för hundar med bla. atros, spondylos, olika smärtproblem i kroppen. Vibrationsplattan är bra vid avslappning och återhämtning tex. efter tävling och jakt. Används även i olika viktminsknings program.

Den kan med fördel även användas på katter.

Utöver dessa behandlingar så utför Jessica även en hel del olika kurser, så att du som Matte och Husse själva kan arbeta med din hunds hälsa med enkla hjälpmedel.

Intresserad?

Varmt välkomna att höra av er!

Jessica Wennfalk

Certifierad Canineopat

Diplomerad Hundmassör

Tel: 076- 204 84 37

Nås mån-sön kl 09-21

E-mail: Info@hundfitness.se

Mottagningen ligger i Söndraby 25 km nordost om Kristianstad.

Adress: Söndrabyvägen 45,  Arkelstorp

Boka tid
FB-sida

Jessica, Certifierad Canineopat och Diplomerad Hundmassör. Här med Kiddo.

Galleri